درمان اختلال عملکرد جنسی (اختلال نعوظ) در مردان با روش شوک ویو تراپی

اختلال نعوظ (ناتوانی جنسی) ناتوانی در نعوظ و نگه داشتن آن به گونه‌ای مناسب برای داشتن رابطه جنسی است.

داشتن مشکلات ناشی از عدم نعوظ هر از چند گاه، لزوماً نباید موجب نگرانی گردد. اگر اختلال نعوظ به صورت مداوم اتفاق می افتد، می‌تواند باعث ایجاد استرس، از بین بردن اعتماد به نفس و ایجاد مشکلات ارتباطی شود. مشکلات مربوط به رسیدن یا نگهداری نعوظ نیز می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل زمینه‌ای سلامتی باشد که نیاز به درمان دارد و یک عامل خطر برای بروزبیماری‌های قلبی محسوب می‌گردد.

اگر در مورد اختلال نعوظ نگران هستید، با پزشک خود صحبت کنید حتی اگرخجالت زده می‌شوید. گاهی اوقات، درمان یک بیماری زمینه‌ای به اندازه کافی برای بهبود اختلال نعوظ کافی است. در موارد دیگر، ممکن است تجویز داروها یا سایر روش‌های درمانی مستقیم مورد نیاز باشد.

جریان خون برای نعوظ بسیار مهم است. هنگامی که یک مرد تحریک جنسیمی‌شود، شریان‌ها عریض می‌شوند به طوری که آلت تناسلی او می‌تواند پر از خون شود. خون آن علتی است که باعث می‌شود آلت تناسلی سفتی مورد نیاز برای دخول به واژن را پیدا کند. مردی که مشکلات جریان یافتن خون به آلت تناسلی را دارد، ممکن است نعوظ ضعیفی داشته باشد یا ممکن است کلاً نتواند نعوظ داشته باشد. انواع مختلفی از درمان‌ها برای مردان مبتلا به اختلال نعوظ، از جمله قرص‌ها، دستگاه‌های ایجاد کننده‌ی خلاء و تزریق به آلت تناسلی وجود دارد. با این حال، این درمانها معمولاً بر اساس موارد مورد نیاز انجام می‌شود و ممکن است تنها برای یک بار تماس جنسی کافی باشند. شاک ویو تراپی یک درمان متفاوت است زیرا  این نوع درمان مکانیسم نعوظ مورد هدف قرار می‌گیرد به طوری که احتمال نعوظ توسط خود فرد و به تنهایی بیشتر وجود دارد.

متخصصین ما در کلینیک تخصصی بی‌اختیاری ادرار دکتر فرخانی با استفاده از جدیدترین شوک ویو تراپی مشکلات  اختلال نعوظ در آقایان  را بطور کامل درمان می‌کنند.

برای کسب  اطلاعات بیشتر و یا مشاوره با متخصصین ما درباره شوک ویو تراپی اختلال نعوظ در کلینیک تخصصی بی‌اختیاری ادرار دکتر فرخانی می‌توانید با ما تماس بگیرید.

چه عاملی باعث نعوظ می شود؟


تحریک جنسی مردانه یک فرایند پیچیده است که مغز، هورمون‌ها، احساسات، اعصاب، عضلات و رگ‌های خونی را درگیر می‌کند. اختلال نعوظ می‌تواند ناشی از بروز مشکل در هر یک از این موارد باشد. به همین ترتیب، تنش‌ها و مشکلات بهداشتی روانی نیز می‌توانند باعث اختلال نعوظ یا بدتر شدن آن گردند.

گاهی اوقات ترکیبی از مسائل فیزیکی و روانی باعث اختلال در عملکرد نعوظمی‌شود. به عنوان مثال، یک وضعیت فیزیکی جزئی که پاسخ جنسی شما را آهسته می‌کند، ممکن است موجب بروز اضطراب در هنگام حفظ نعوظ شود. اضطراب نیز می‌تواند منجر به اختلال نعوظ یا بدتر شدن آن شود.

علل فیزیکی اختلال نعوظ

در بسیاری از موارد، اختلال نعوظ ناشی از علل فیزیکی است. علل فیزیکی رایج عبارتند از:

·        بیماری قلبی

·        انسداد عروق خونی (آترواسکلروز)

·        کلسترول بالا

·        فشار خون بالا

·        دیابت

·        چاقی

·        سندرم متابولیک - یک بیماری شامل افزایش فشار خون، سطوح بالای انسولین، چربی بدن در اطراف کمر و کلسترول بالا

·        بیماری پارکینسون

·        مولتیپل اسکلروزیس

·        داروهای تجویز شده خاص

·        استفاده از دخانیات

·        بیماری  پیرونی (پیشرفت بافت اسکار به داخل آلت تناسلی مرد)

·        الکل و دیگر انواع سوء مصرف مواد

·        اختلالات خواب

·        درمان سرطان پروستات یا بزرگی پروستات

·        عمل جراحی یا آسیب‌هایی که ناحیه لگن یا نخاع را تحت تاثیر قرار می‌دهند

علل روانی اختلال نعوظ

مغز نقش مهمی در راه اندازی مجموعه‌ای از وقایع فیزیکی که باعث ایجاد نعوظ می‌شود دارد که این روند با شروع احساسات هیجان و میل جنسی همراه است. تعدادی از عوامل می‌توانند با احساسات جنسی تداخل داشته باشند و باعث اختلال در عملکرد نعوظ شوند. این موارد عبارتند از:

·        افسردگی، اضطراب یا سایر شرایط سلامت روانی

·        استرس

·        مشکلات ارتباطی ناشی از استرس، ارتباطات ضعیف یا نگرانی‌های دیگر

علایم اختلال نعوظ چیست؟


علائم اختلال نعوظ ممکن است شامل موارد زیر باشند:

·        مشکل در به وجود آمدن نعوظ

·        ناتوانی در حفظ نعوظ

·        کاهش میل جنسی

شاک ویو تراپی برای درمان اختلال نعوظ و جوانسازی آلت تناسلی


شاک ویو تراپی جدیدترین روش درمانی برای بیماران مبتلا به اختلال نعوظ است و یکی از روشهای درمانی اختلال نعوظ است که باعث بهبود نعوظ به صورت طبیعی می‌شود و می‌تواند مکانیسم نعوظ را جوان سازی کند. علاوه بر این، شاک ویو تراپی دارای مزایای زیر است:

  • درمان غیر تهاجمی که تنها مدت 20 دقیقه در مطب طول خواهد کشید
  • دارویی مورد نیاز نیست
  • عوارض کمتر نسبت به سایر شرایط درمانی
  • مزایای بالینی قابل توجهی اغلب پس از 6 تا 8 هفته پس از درمان قابل مشاهده خواهد بود

نتایج تا به امروز بسیار دلگرم کننده هستند و از نظر ما شاک ویو تراپی به طور چشمگیری چشم انداز مدیریت اختلال نعوظ را درآینده‌ای نزدیک تغییر خواهد داد.

شاک ویو تراپی چگونه عمل می‌کند؟


شاک ویو تراپی موجب آغاز یک پاسخ پیش التهابی در بافتی که درمان اعمال شده است، می‌گردد. بدن با افزایش گردش خون و متابولیسم در ناحیه تحت درمان پاسخی را ایجاد می‌کند که به نوبه خود باعث سرعت بخشیدن به روند بهبود در بدن می‌شود.

در مورد خاص اختلال نعوظ، شاک ویو تراپی از طریق اعمال دو مکانیسم نعوظ را بهبود می‌بخشد:

  • تحریکآنژیوژنز: شاک ویو تراپی ایجاد عروق خونی جدید در آلت تناسلی را افزایش می‌دهد که به این معنی است که جریان خون به آلت تناسلی افزایش می‌یابد و از این رو نعوظ قوی‌تری ایجاد می‌گردد.
  • جوانسازیعضله صاف آلت تناسلی - اکثر بیماران مبتلا به اختلال نعوظ این کار را انجام می‌دهند، زیرا در این اختلال عضلات صاف شریان‌های آلت تناسلی آسیب دیده‌اند؛ بنابراین مانع عملکرد مکانیسم ونو اکلسیو می‌شوند. نتایج نشانداده‌اند که شاک ویو تراپی موجب القاء روندترمیم عضله صاف در آلت تناسلی می‌شود و بنابراین عملکرد مکانیسم ونو اکلسیو را بهبود می‌بخشد.

آیا شما یک متقاضی مناسب برای شاک ویو تراپی محسوب می‌شوید؟ 


از لحاظ تئوری، شاک ویو تراپی می‌تواند به همه بیماران مبتلا به اختلال نعوظ کمک کند و حتی موجب بهبود نعوظ در افرادی که مشکلی ندارند و یا به منظور جلوگیری از اختلال نعوظ انجام گردد. با این حال، با توجه به این که شاک ویو تراپی یک روش درمانی جدید است، شواهد علمی هنوز هم در حال جمع آوری هستند و ما تنها درمان را برای بیمارانی توصیه می‌کنیم که در واقع از اختلال نعوظ رنج می‌برند.

بیمارانی که به تزریق داخل اینترا کاورنوزال پاسخ نمی‌دهند، متقاضیان خوبی برای شاک ویو تراپی نیستند، زیرا به طور کلی این بدان معنی است که مکانیسم نعوظ این بیماران به طور قابل توجهی آسیب دیده است و بعید است که به این نوع از شیوه درمان نیز پاسخ دهند.

ارزیابی تشخیصی کامل قبل از درمان همیشه قبل از اینکه بیمار با این روش درمان را شروع کند، توصیه می‌شود تا از مناسب بودن شاک ویو تراپی اطمینان حاصل گردد و نیز پروتکل بهینه درمان تعیین شود.

 مزایای مورد انتظار چیست؟


یک مجموعه رو به رشد از شواهد علمی وجود دارد که نشان می‌دهند شاک ویوتراپی می‌تواند به شیوه‌های زیر به درمان اختلال نعوظ کمک کند:

  • بیمارانمبتلا به اختلال نعوظ خفیف تا متوسط که به خوبی به مهارکننده‌های PDE-5 پاسخ می‌دهند ممکن است نعوظ طبیعی آن‌ها باز گردد و دیگر نیازی به استفاده از این داروها نخواهند داشتد یا وابستگی آن‌ها به دارو کاهشمی‌یابد.
  • بیمارانمبتلا به اختلال نعوظ متوسط تا شدید که به داروهای PDE-5  پاسخ نمی‌دهند و به تزریق یا سایر روش‌های موضعی وابسته هستند، ممکن است پس از شاک ویو تراپی پاسخ بهتری نسبت به داروهای PDE-5   داشته باشند.
  • در بیشتر مواردشاک ویو تراپی نتایج حاصل از هر روش درمانی دیگر را بهبود می‌بخشد.

در طول جلسه درمانی خود چه انتظاراتی باید داشته باشید؟


هر جلسه درمان حدود 20  دقیقه طول می‌کشد. هنگامی که شما به کلینیک می‌رسید یک پرستار شما را به اتاقی که دستگاه شوک الکتریکی در آن است، می‌برد و شما پس از درآوردن لباس‌های خود روی تخت دراز خواهید کشید. سپس پزشک با استفاده از یک پروب مخصوص درمان را در قسمت‌های مختلف آلت تناسلی و پرینئوم بیمار اعمال خواهد کرد. اکثر بیماران ناراحتی یا درد بسیارکمی در طول درمان دارند. چنان چه احساس ناراحتی می‌کنید، به پزشک اطلاع دهید تا شدت موج به طور مناسب برای شما تنظیم گردد.

بهترین پروتکل درمانی برای شاک ویو تراپی چیست؟


پروتکل‌های درمانی برای شاک ویو تراپی همچنان در دست تحقیق هستند. تعدادی از پروتکل‌های درمانی پیشنهاد شده‌اند، برخی از آنها تنها 4 جلسه و برخی دیگر به مدت 12 جلسه انجام می‌شوند. متاسفانه، آزمایشات بالینی که در خصوص این پروتکل‌ها انجام می‌شوند، در موارد مختلفی (انرژی شوک‌های اعمال شده، تعداد شوک‌ها، تعداد جلسات، مدت درمان و زمان بین جلسات و تکنولوژی دستگاه‌های شوک موج) کاملاً متفاوت هستند.

با توجه به تعداد پالس‌ها، محدوده باید بین 3000 تا 5000 امواج شوک در هر جلسه باشد و شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهند اعمال شوک‌های بیشتر موجب بهبود بهتری نیز خواهند شد. همچنین به نظر می‌رسد بهتر است درمان در نقاط مختلفی برای دستیابی به زمینه عروق خونی بیشتر برای مکانسیم نعوظ اعمال گردد.

 آیا می توانید درمان را به طور منظم تکرار کنید؟


از آن جا که به نظر می‌رسد شاک ویو تراپی یک اثر فیزیولوژیکی بر مکانیسم نعوظ دارد، تکرار درمان پس از طی یک دوره خاص از زمان منطقی است؛ با اینحال، احتمال تأثیر اشباع همچنان نامشخص است و نیاز به تحقیقات بیشتر دارد.

آیا نتایج دائمی هستند؟


اثرات بیولوژیکی شاک ویو تراپی دائمی است و بر اساس علم پایه گذاری شده است. با این حال، اختلال نعوظ بستگی به سبک زندگی بیماران دارد و معمولاً نشانه‌هایی از مسائل زمینه‌ای مربوط به سلامت است. از آنجا که اختلال نعوظ معمولاً در بیماران مبتلا به دو یا چند بیماری مزمن همزمان بدتر می‌شود، این به این معنی است که علائم بعد از درمان ممکن است در طول زمان در صورتیکه شرایط اساسی مورد توجه قرار نگیرند، دوباره عود کنند.

با توجه به این که درمان نسبتاً جدید است، طولانی‌ترین دوره زمانی که بیماران پس از درمان به طور سیستماتیک به عنوان بخشی از یک کارآزمایی بالینی تحت پیگیری قرار گرفتند، 12 ماه بود. نتایج این مطالعه نشان می‌دهدکه نتایج حاصل از درمان به مدت یک سال حفظ می‌شود، اما مطالعات بیشتری برای بررسی اثربخشی شاک ویو تراپی پس از مدت زمان طولانی لازم است.

آیا شاک ویو تراپی دردناک است؟


گاهی اوقات شاک ویو تراپی کمی دردناک است، اما اکثر بیماران می‌توانند این چند دقیقه را بدون مصرف  هیچ دارویی تحمل نمایند. اگر بیماران در طول درمان دچار درد باشند، باید پزشک را مطلع کنند، زیرا برخی از تنظیمات دستگاه رامی‌توان برای کاهش ناراحتی ایجاد کرد، اما وجود مقداری درد در طول درمان نشان می‌دهد که شاک ویو تراپی تأثیر مثبتی دارد.

آیا بعد از درمان درد خواهید داشت؟ 


به طور معمول بیماران بلافاصله پس از درمان دردی را تجربه نخواهند کرد یا میزان درد کاهش خواهد یافت، اما ممکن است چند ساعت بعد درد ناگهانی و ملایمی ایجاد شود. این درد می تواند یک یا دو روز طول بکشد.

 اگر درد بعد از درمان رخ دهد، چه اقداماتی باید انجام داد؟ 


شاک ویو تراپی یک پاسخ پیش التهابی را در بافت تحت درمان آغاز می‌کند. در صورت لزوم بیماران ممکن است از داروهای ضد درد معمول استفاده کنند. از داروهای ضد التهابی یا یخ در ناحیه تحت درمان استفاده نکنید، زیرا این دو ممکن است با قابلیت درمانی بدن تداخل داشته باشند.

اگر نتایجی از شاک ویو تراپی حاصل نشود، چه اقداماتی باید انجام داد؟ 


معمولاً پاسخ به شاک ویو تراپی خوب است اما ممکن است چند ماه طول بکشد تا حداکثر اثر حاصل شود. اگر بعد از 3  تا  4 ماه بیمار هنوز پیشرفت قابل توجهی نداشته باشد، باید سایر گزینه‌های درمانی را در نظر گرفت.