انواع اختلالات جنسی در مردان مانند نعوظ، زود انزالی و سرد مزاجی

جنسیت بخشی از انسان بودن است. عشق، مهربانی و صمیمیت همگی در روابط سالم از دوران کودکی تا پیری نقش دارند. شما اغلب در مورد اهمیت سلامت جسمی، سلامت روان و سلامت معنوی می‌شنوید، اما احساس اطمینان در مورد سلامت جنسی خود نیز برای شما بسیار مهم است. در مشکلات جنسی متعلق به گروهی از شرایطی که تحت عنوان اختلالات روانشناختی شناخته می‌شوند، بدن پریشانی خود را از طریق یک علامت، مانند کمبود میل جنسی بیان می‌کند. این علائم ممکن است ناشی از عوامل فیزیکی (اجتماعی) و یا روانشناختی ارتباطی باشد. تمام مشکلات جنسی روانشناختی می‌توانند اولیه باشند، به این معنی که از زمان شروع تجربه جنسی ایجاد شوند، یا ثانویه، یعنی یک دوره زمانی از عملکرد عادی جنسی قبل از شروع مشکل وجود داشته است.

 

بسیاری از آقایان که از مشکلات جنسی مانند اختلال در نعوظ، زود انزالی، دیر انزالی و کمبود میل جنسی رنج می‌برند، از صحبت کردن در رابطه با مشکلشان و مراجعه به پزشک امتناع می‌کنند. اختلالات جنسی در صورت عدم توجه و پیگیری مشکلات زیادی در زندگی خصوصی و زناشویی به همراه دارد. روش‌های درمان موثر بسیاری وجود دارد که به راحتی مشکلات جنسی آقایان را برطرف می‌کنند. متخصصین ما در کلینیک تخصصی بی‌اختیاری ادرار دکتر فرخانی با استفاده از جدیدترین متد درمان مشکلات جنسی آقایان، شوک ویو تراپی و صندلی مگنت بسیاری از مشکلات و اختلالات جنسی آقایان را به طور کامل درمان می‌کنند. برای اطلاعات بیشتر و یا مشاوره با متخصصین ما می‌توانید با شماره تماس بگیرید.

انواع مشکلات جنسی در مردان


اختلال نعوظ

اختلال نعوظ (ناتوانی جنسی) ناتوانی در ایجاد و نگهداشتن فرم نعوظ مناسب برای داشتن رابطه جنسی است. داشتن مشکلات مقطعی در یک بازه زمانی خاص، لزوما باعث نگرانی نیست. اما اگر اختلال نعوظ یک مسئله جاری باشد، می‌تواند باعث ایجاد استرس، تاثیر بر اعتماد به نفس و منجر به مشکلات ارتباطی شود. مشکلات مربوط به ایجاد یا نگهداری نعوظ همچنین می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری باشد که نیاز به درمان دارد و یک عامل خطر برای بیماری‌های قلبی است.

علائم اختلال نعوظ

علائم اختلال نعوظ ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • مشکل ایجاد نعوظ
  • ناتوانی در حفظ نعوظ
  • کاهش میل جنسی

تشخیص اختلال نعوظ

در مورد بسیاری از مردان، یک معاینه فیزیکی و پاسخ به سوالات (در مورد سابقه پزشکی) تنها مواردی هستند که یک پزشک برای تشخیص اختلال نعوظ و تجویز درمان، به آنها نیاز دارد. اگر یک بیماری مزمن دارید یا پزشک شما مشکوک است که ممکن است یک بیماری جدی در پشت این مشکل نهفته باشد، ممکن است نیاز به آزمایش بیشتر یا مشاوره با یک متخصص داشته باشید. آزمایشات مورد نیاز برای تشخیص بیماری‌های پس زمینه علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • معاینه فیزیکی: این معاینه ممکن است شامل بررسی دقیق آلت تناسلی شما و بیضه‌ها و بررسی حساسیت عصب‌های شما باشد.
  • آزمایش خون: ممکن است یک نمونه از خون شما به یک آزمایشگاه ارسال شود تا علائم بیماری‌های قلبی، دیابت، سطوح پایین تستوسترون و سایر بیماری‌ها را بررسی کند.
  • آزمایش ادرار (پیشاب‌سنجی): همانند آزمایش‌های خون، آزمایش‌های ادرار نیز برای نشان دادن علائم دیابت و سایر بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • سونوگرافی: این آزمون معمولا توسط یک متخصص در یک مطب انجام می‌شود. این روش از یک دستگاه عصا مانند (مبدل) استفاده می‌کند و آن را بر روی رگ‌های خونی که به آلت تناسلی خون رسانی می‌کنند، قرار می‌دهد. این روش یک تصویر ویدئویی ایجاد می‌کند تا به پزشک شما امکان اطلاع از مشکلات جریان خون را در صورت وجود، فراهم آورد.
  • تست روانشناسی: ممکن است پزشک شما برای تشخیص افسردگی و دیگر علل احتمالی روانی اختلال نعوظ سوالاتی از شما بپرسد.

انزال زودرس

انزال زودرس زمانی اتفاق می‌افتد که انزال مرد در طی رابطه جنسی زودتر از شریک جنسی او اتفاق می‌افتد. انزال زودرس یک مشکل جنسی معمول است. آمارها متغیر هستند، اما حدودا 1 مرد از هر 3 مرد می‌گویند که این مشکل را گاهی اوقات تجربه می‌کنند. تا زمانی که این اتفاق به ندرت رخ دهد، باعث نگرانی نمی‌شود. با این حال، ممکن است انزال زودرس برای شما تشخیص داده شود، اگر:

  • همیشه و یا تقریبا همیشه طی یک رابطه جنسی در عرض یک دقیقه پس از دخول دچار انزال می‌شوید.
  • تمام مواقع یا تقریبا اغلب اوغات قادر به ایجاد تاخیر در انزال خود در طی مقاربت جنسی نیستید.
  • احساس ناراحتی و ناامیدی داشته باشید، به طوری که در اثر آن از نزدیکی جنسی اجتناب کنید

علائم

از علائم اصلی انزال زودرس، عدم توانایی به تاخیر انداختن انزال برای بیش از یک دقیقه پس از دخول است. با این حال، این مشکل ممکن است در تمام حالات جنسی، حتی در هنگام خود ارضایی رخ دهد. انزال زودرس را می‌توان به گروه‌های زیر تقسیم‌بندی کرد:

  • مادام‌العمر (اولیه): انزال زودرس مادام‌العمر تقریبا در تمام روابط جنسی و از شروع اولین رابطه جنسی رخ می‌دهد.
  • اکتسابی (ثانویه): انزال زودرس اکتسابی پس از تجربه دوره‌ای رابطه جنسی عادی و خالی از مشکلات انزال، ایجاد می‌شود.

انزال تاخیری

انزال تاخیری (‌که گاهی اوقات اختلال در انزال نامیده می‌شود) اختلالی است که مدت زمان طولانی برای تحریک جنسی یک مرد برای رسیدن به اوج لذت جنسی و انتشار اسپرم از آلت تناسلی (انزال) زمان لازم است. برخی از مردان مبتلا به انزال تاخیری نمی‌توانند هرگز انزال داشته باشند. انزال تاخیری ممکن است یک مشکل موقت یا مادام العمر باشد. علل احتمالی انزال تاخیری ممکن است شامل بیماری‌های خاص مزمن، جراحی و برخی داروها باشد. درمان انزال دیررس به علت اصلی پس زمینه آن بستگی دارد.

علائم

برخی از مردان مبتلا به انزال دیررس به 30 دقیقه یا بیشتر برای تحریک جنسی برای تجربه ارگاسم و انزال نیاز دارند. یا ممکن است حتی نتوانند انزال داشته باشند. با این حال، زمان مشخصی وجود ندارد که نشان دهنده تاخیر در انزال باشد. به عبارتی، یک مرد زمانی تاخیر در انزال را تجربه می‌کند که تاخیر در انزال باعث اضطراب و درماندگی وی شود، یا اینکه مجبور به توقف فعالیت جنسی ناشی از خستگی، تحریک بدنی، از دست دادن نعوظ یا درخواست از طرف شریک جنسی خود شود.
ارگاسم دیررس بر اساس علائم به دسته‌های زیر تقسیم می‌شود:

  • مادام العمر یا اکتسابی: در تاخیر در انزال مادام العمر، مشکل از ابتدای زمانی که مرد به بلوغ جنسی می‌رسد وجود دارد. ولی انزال تاخیری اکتسابی بعد از گذشت یک دوره از فعالیت جنسی طبیعی رخ می‌دهد.
  • عمومی یا موقعیتی: در انزال تاخیری عمومی، تاخیر در انزال محدود به شریک جنسی خاصی یا نوع خاصی از تحریک جنسی نمی‌شود. اما انزال تاخیری موقعیتی فقط در شرایط و موقعیت خاصی رخ می‌دهد.

بیماری پریونی

بیماری پریونی تولید بافت اسکار فیبری در داخل آلت تناسلی است که باعث نعوظ منحنی و دردناک می‌شود. آلات تناسلی شکل و اندازه متفاوتی دارند، و داشتن نعوظ منحنی لزوما نگران کننده نیست. اما بیماری پریونی در برخی از مردان باعث انحنای قابل ملاحظه یا درد شدید می‌شود. این بیماری می‌تواند شما را از داشتن رابطه جنسی بازدارد یا داشتن نعوظ یا حفظ آن را برای شما دشوار سازد (اختلال نعوظ). برای بسیاری از مردان، بیماری پریونی همچنین باعث استرس و اضطراب می‌شود.
بیماری پیرونی گاهی خود به خود از بین می‌رود. اما در بیشتر موارد، این بیماری باقی خواهد ماند و یا بدتر می‌شود. در صورتی که انحنا به اندازه‌ای باشد که مانع موفقیت در رابطه جنسی شود، ممکن است نیاز به درمان باشد.

علائم

علائم و نشانه‌های بیماری پریونی ممکن است ناگهان ظاهر شوند یا به تدریج رشد کنند. شایع‌ترین علائم و نشانه‌ها عبارتند از:

  • بافت اسکار: بافت اسکار (پلاک) مربوط به بیماری پیرونی می‌تواند زیر پوست آلت تناسلی به صورت یک توده صاف و یا یک برآمدگی از بافت‌های سخت احساس شود.
  • انحنای قابل توجه در آلت تناسلی: آلت تناسلی ممکن است با وجود این بیماری دارای منحنی رو به بالا، پایین یا خم شده به یک طرف داشته باشد. در برخی موارد، آلت تناسلی ممکن است باریک، دندانه دار یا شبیه ساعت شنی شود.
  • بیماری پریونی ممکن است مشکلاتی در ایجاد یا حفظ نعوظ (اختلال نعوظ) ایجاد کند.
  • کوتاه شدن آلت تناسلی: آلت تناسلی شما ممکن است در اثر بیماری پریونی کوتاه‌تر شود.
  • درد. ممکن است شما، با یا بدون نعوظ، درد آلت تناسلی داشته باشید.

آیا مردان با افزایش سن رابطه عادی جنسی خود را از دست می‌دهند؟


طبیعی است که مردان به تدریج با افزایش سن متوجه کاهش میل جنسی خود شوند. میزان این کاهش متفاوت است، اما اکثر مردان حداقل مقداری از تمایل جنسی خود را در 60 و 70 سالگی حفظ می‌کنند. با این حال، گاهی اوقات از دست دادن میل جنسی به یک بیماری پشت پرده مربوط می‌شود. افسردگی و استرس اغلب به از دست دادن میل جنسی در مردان کمک می‌کند. گاهی اوقات مقصر کاهش هورمون جنسی مردان به علت اختلال اندوکرین است. در موارد دیگر، از دست دادن میل جنسی ممکن است عارضه جانبی یک دارو باشد. هنگامی که هر عامل پشت پرده شناسایی می‌شود، پزشک شما می‌تواند گزینه‌های درمانی مناسب را پیشنهاد دهد. مثلا:

  • اگر از دست دادن تمایل جنسی با استرس یا افسردگی مرتبط باشد، روان درمانی به تنهایی یا در ترکیب با داروهای ضد افسردگی ممکن است کمک کند.
  • برخی از بیماری‌های پزشکی مانند آپنه انسدادی خواب، می‌تواند باعث کاهش غیرطبیعی سطح تستوسترون شود و درمان می‌تواند سطح تستوسترون و میل جنسی شما را به حالت طبیعی بازگرداند.
  • اگر استفاده از داروهای خاص منجر به از دست دادن میل جنسی شده باشد، ممکن است پزشک شما یک داروی جایگزین را پیشنهاد کند.